Hotellguiden – för alla matälskare

Är du ute efter lyx, kvalitet och god mat när du bor på hotell?
Då är den här guiden något för dig.

Njut av Gotland: Clarion Hotel Wisby, Visby

Få platser är så fantastiska under sommaren som Gotland. I en atmosfär där det gamla möter det nya, kan du njuta av mångkulturella matupplevelser på ön. Visby är med på UNESCO: s världsarvslista, och är vida känt som en av de bäst bevarade Hansastäderna från medeltiden. Detta märks inte minst under vecka 32, då Medeltidsveckan arrangeras och Visby förflyttas till år 1361.

Clarion Hotel Wisby ligger mitt i Visbys äldsta områden, bara ett stenkast från hamnen. Kitchen & Table-restaurangen ligger i det som tidigare hette Stadshuskällaren Friheten, vilket var ett värdshus på 1600-talet.
Förutom Kitchen & Table kan du äta och dricka gott eller bara slappna av i Vinterträdgården eller Kaptenshuset, som fungerar både som restaurang och festvåning.

Hotellet erbjuder också en härlig spa-anläggning som med sina smala gångar och höga pelare har behållit delar av karaktären från när det byggdes på medeltiden.
I Visby är det nära till allt: Bara 15 minuter från hotellet hittar du både Visby flygplats och hamnterminal.

Läs mer och boka boende på Clarion Hotel Wisby här!

Med norrsken över Manhattan: Clarion Hotel Sense, Luleå
Långt upp i norr kan du få lokala råvaror som löjrom, surströmming, ren, älg och rådjur serverat  som om du åt det på Manhattan. Kitchen & Table-restaurangen i Luleå är en av de nordligaste i Sverige. Restaurangen hittas på Clarion Hotel Sense, som ligger centralt i Luleå.

Kitchen & Table Luleå  rekommenderas i The White Guide, Nordens ledande restaurangguide. Restaurangens kockar har satt sin egen prägel på menyn med inslag av asiatiska smaker, som du kan få antingen som en koreansk bifftartar, en misogratinerad hälleflundra eller hummus med shiitake.

Hotellet har ett stort fokus på avkoppling, och deras spa-anläggning erbjuder bland annat en pool med panoramautsikt, årstidsbastu och behandlingar för både kropp och själ. Spa-anläggningen anpassar sig efter årstiderna – belysning, dofter och behandlingar följer säsong, vilket du både kan se och känna under ditt besök.

Clarion Hotel lägger mycket kärlek på goda drinkar, och Clarion Hotel Sense i Luleå är inget undantag. I hotellets skybar kan du njuta av en god drink tillsammans med Luleås vackra siluett.

Läs mer och boka boende på Clarion Hotel Sense här!

Idyll med havsutsikt: Clarion Hotel Tyholmen, Arendal (Norge)
Clarion Hotel Tyholmen i Arendal bjuder både finsmakare och soldyrkare på Kitchen & Table-upplevelsen – bland mycket annat. Hotellet ligger vackert beläget vid bryggkanten i Arendal centrum, och från restaurangen har du en fantastisk havsutsikt. Det är förmodligen anledningen till att många väljer att tillbringa sina kvällar här.
– Vi ligger precis vid kajen med MS Kolbjørn som närmaste granne, säger Tor Andre Krogstad, Food & Beverage Manager på Tyholmen.

Han fortsätter:
– Vi är ett litet, intimt, och urbant hotell – detsamma gäller restaurangen där vi har skippat vita dukar och stela servitörer. Här ska det vara roligt och avslappnat, både för hotellgäster och lokalinvånare.

Restaurangen serverar lokala råvaror som fisk och skaldjur, men även grönsakerna kommer från lokala bönder.
Nadia Marina Acosta, souschef på Kitchen & Table Arendal berättar att de också har flera lokala plantskolor, samt lokala kött- och grönsaksodlare som levererar råvaror till restaurangen. Den mest lokala de är jordgubbsplantor som ligger runt hörnet från restaurangen.
– Det är det som är kärnan i Clarion Hotel Tyholmen. Vi är ett litet och trevligt hotell, men vi ska leverera kvalitet på alla nivåer, säger Krogstad.

Med havet som närmaste granne kan du börja dagen med att äta frukost på terrassen med en fantastisk utsikt. Kanske fortsätter dagen på golfbanan eller i en djurpark? Eller känner du för en somrig utflykt till ön Merdø? Här finns i alla fall något för varje smak.

Läs mer och boka boende på Clarion Hotel Tyholmen här!

Mitt i stadskärnan: Clarion Hotel Stavanger, Stavanger (Norge)
För dig som gillar att koppla av, medan du har det pulserande stadslivet utanför hotellfönstret, är ett i Stavanger perfekt. Med en personlig och välkomnande atmosfär, full av konst, är Clarion Hotel Stavanger en av stadens levande mötesplatser.
Väggarna på hotellet är utsmyckade med flera verk av samtida konstnären Kjell Pahr-Iversen. På översta våningen i hotellet, med en imponerande panoramautsikt över Stavanger ligger en relaxavdelning, där du kan koppla av i bastun eller jacuzzin.

Efter en stund av njutning i relaxavdelningen passar det perfekt med en middag som erbjuder en spännande kombination av Manhattan och Stavanger på Kitchen & Table.
– I restaurangen erbjuder vi en utsökt middag med spännande smaker som inspireras av Manhattan. Vi har nyligen fått en ny meny som fokuserar på grönt, men här finns också inslag av klassiska rätter som hamburgare, ”steak” och caesarsallad. På vår meny hittar du något för hela familjen, säger hotelldirektör Ivan Vågstøl.

Utöver allt som hotellet har att erbjuda är det dessutom gångavstånd till butiker, museer och allt annat som Stavanger har att erbjuda.

Läs mer och boka boende på Clarion Hotel Stavanger här!

Med utsikt mot Bryggen: Clarion Hotel Admiral, Bergen (Norge)
Mitt i hjärtat av Bergen, med en fantastisk utsikt över hamninloppet, den berömda Bryggen och fjällen, ligger Clarion Hotel Admiral. Havsutsikt på tre sidor ger en marin känsla, samtidigt som  hotellet är modernt.

Till lunch och middag serveras en välsmakande kombination av gatorna i New York och Bergen i Kitchen & Table-restaurangen. Under varma sommardagar kan maten avnjutas på terrassen, med utsikt över havet, hamnen och kajen.
– Bergen har stor tillgång till färsk fisk, lamm från områden runt staden och fina grönsaker som varierar efter säsong, säger Sølvi Solmunde på Clarion Hotel Admiral.

Kitchen & Table i Bergen öppnade för tre år sedan och har enligt Solmunde blivit mycket populär både bland bland hotellets gäster och lokalinvånarna. Det finns en god anledning till det, menar hon:
– Vi arbetar mycket med det konceptuella och fokuserar, precis som alla andra Kitchen & Table-restauranger, på ”Fun Dining” i stället för ”fine dining”. Atmosfären och servicen är avslappnad och lekfull, samtidigt som kvaliteten på mat och dryck är hög.

Menyn består till stor del av färsk fisk och skaldjur, som serveras i spännande kombinationer: exempelvis dagens fångst med passionsfruktsirap och grönkålschips eller röding med japanska smaker och ostronskivling .
Clarion Hotel Admiral passar utmärkt för såväl semesterfirare, affärsresenärer och lokala matentusiaster.

Läs mer och boka boende på Clarion Hotel Admiral här!